Logo_Cotxes-Andorra

Consells per lluitar contra la calor en el cotxe

Col·loca l’aire condicionat correctament

Si sou un dels afortunats que viatgen amb un aire condicionat, necessitem alguns consells per a utilitzar aquest accessori tan valuós en els pics de calor. Comenceu refrescant l’interior del cotxe al màxim airejant-lo abans de pujar a bord. Abans d’encendre l’aire condicionat, roda uns minuts amb les finestres obertes, per tal de renovar l’aire i fer baixar la temperatura a bord. Finalment, sàpigueu que és recomanable ajustar la temperatura 5 graus menys que l’exterior per evitar un xoc tèrmic massa important i per evitar un consum excessiu de combustible. Si realment fa calor, podeu pujar fins a 8 graus, però mai excedeix els 10 graus d’amplada!

Invertir en una funda de seient refrescant

En cas d’alta calor, l’aire condicionat potser no és suficient per a assegurar-vos un viatge confortable, especialment si compliu la regla dels 5 graus menys que l’exterior i feu un llarg trajecte.
Entre les molèsties causades per la calor, la transpiració és potser un dels més molestos. Què és pitjor en efecte que conduir amb l’interior dels genolls o l’esquena molls? Per a evitar-ho, podeu comprar una funda refrescant. Aquest coixí, carregat d’aigua (però no mullat), garanteix refrescar-vos fins a 4h30 es posa sobre el seient gràcies a Velcro o altre sistema de col·locació. I si és realment calorós, també pot invertir en un coixí de seient amb ventilador, alguns models ho inclouen en opció com el nou Range Rover, que, una vegada connectat envia aire a l’esquena i permet així mantenir el cos a una temperatura perfecte.

Emporta una nevera elèctrica

És un truc clàssic però capital per lluitar contra la calor en un viatge en cotxe. En efecte, és indispensable hidratar-se en cas de fortes calors. Per tant, l’ús d’una glacera elèctrica pot ser útil per a mantenir les seves begudes fresques, però també el seu cas si es vol trencar l’escorça en ruta. Contràriament a una nevera clàssica, el fred està garantit per l’alimentació elèctrica i s’adapta particularment als llargs trajectes o a les excursions. Si no hi ha espai, heu de saber que també podeu invertir en una nevera elèctrica que es pot posar entre els dos seiens de davant.

Compra un nebulitzador recarregable

Un altre accessori ineludible per a lluitar contra la calor és el soroll, especialment si es condueix en un cotxe sense aire condicionat. Però en lloc de comprar un spray clàssic, inverteix en una ampolla recarregable, que podrà utilitzar amb aigua de l’aixeta. La pressió es crea a través d’un sistema de bomba manual. Un truc pràctic per a estalviar i evitar contaminar, els aerosols clàssics generen residus i gasos d’efecte d’hivernacle!

Instal·lar un mini ventilador al cotxe

Si no voleu invertir en un contenidor de seients ventiladors, també podeu instal·lar un ventilador al quadre. També funciona quan s’emmagatzemen en el cigarret i permet refrescar l’interior si l’aire condicionat no és prou potent o si no teniu aire condicionat. Alguns models, com aquest mini ventilador, poden ser utilitzats en cotxe però també a l’escriptori, gràcies al seu port USB i encenedor. Aquest petit accessori és doncs una inversió que val la pena i ajuda a no abaixar massa la temperatura del climatitzador, la qual cosa és sovint temptador en cas de canícula!

Un para-sol a la finestra

El para-sol forma part de l’arsenal anti-calor indispensable en els trajectes amb cotxe! A més del para-sol d’estacionament d’alumini clàssic que s’ha de fixar en el parabrisa quan el cotxe està aturat, els para-sol per a vidres de darrere són especialment útils si teniu passatgers. Us aconsellem invertir en para-sol de tipus «mitjó», és a dir, que s’enfila per la part superior de la porta, permetent protegir els vitres dins i fora. Un avantatge important si no teniu aire condicionat, ja que podreu obrir la finestra sense ser molestat pel sol!

Porta una banda refrescant

Últim truc: la banda de cap refresca! Concebut normalment per als esportistes, actua gràcies a un sistema de congelació freda activat passant-lo sota l’aigua (com la funda refrescant). L’avantatge és que permet regular la temperatura del cos i absorbir la transpiració. I si no voleu assemblar-vos a Rambo, també podeu posicionar-lo al voltant del coll o del canell!

Anunci per car roi - Cotxe andorra

Algunes noticies que et poden agradar

Categories

Compartir la noticia

Apunta't

Apunta’t per rebre les nostres notícies, així com rebre notícies de la pàgina web Car Roi