Logo_Cotxes-Andorra

La primera prova de conducció del Mercedes AMG EQS 53

Mercedes-Benz ha donat el tret de sortida a la següent fase de la seva flota elèctrica i ho fa amb el Mercedes AMG EQS 53, el pare de la gamma. Un vehicle de quatre portes que vol competir amb models com el Porsche Taycan i el Tesla Model S. La prova s’ha fet amb el prototip, de manera que caldrà esperar a la producció per veure si s’hi afegeix algun canvi.

L’EQS 53 és el model més potent de la gamma EQS i l’única opció, de moment, per aquells que vulguin un motor AMG totalment elèctric, amb el debut de la plataforma elèctrica anomenada MEA. Això significa que els components elèctrics de l’EQS 53 no han estat incorporats en cap model anterior.

Destaca la seva eficiència des del punt de vista aerodinàmic, amb un coeficient de resistència de 0,23 i el seu sistema de frens, basat en la regeneració, capaç de recuperar fins a 300 kW de potència. Aquests elements juntament amb una gran bateria donen com a resultat una autonomia d’uns 511 km. 

En tractar-se d’un motor AMG, la potència disponible de sèrie ja és alta (484 kW i 950 Nm); si a més, però, se li incorpora el pack AMG Dynamic Plus, passa a ser de 560 kW i 1020 Nm, quasi a l’alçada del Porsche Taycan Turbo S. Aquestes xifres es tradueixen en un 0-100 km/h de 3,4 segons i una velocitat màxima de 250 km/h. 

El prototip amb què es va fer la prova tenia incorporat el paquet mencionat anteriorment AMG Dynamic Plus, que no tan sols incrementa la potència dels motors, sinó que també disposa del control d’arrencada Race Start. Aquest botó provoca una sensació de propulsió, una experiència divertida per provar amb amics desprevinguts, i va acompanyat de sorolls que potencien aquesta idea. 

En una conducció normal, el cotxe es nota rígid. Un fet completament comprensible, tenint en compte que es tracta d’un AMG, però que no és gens típic dels vehicles de la Classe S. Tanmateix, el cotxe és còmode i el xassís, excel·lent, ben equilibrat a les corbes sense gaire subviratge en mode Sport. 

La gran decepció va ser la pantalla Hyperscreen, que consisteix en tres pantalles individuals agrupades sota una peça de vidre, però les vores són tan dobles que no s’aconsegueix crear la il·lusió que es tracta d’una única pantalla. A més, es nota bastant el rastre que deixen les empremtes i no hi ha cap suport on recolzar la mà per prémer els botons. El punt positiu se l’emporta la pantalla de l’acompanyant, que pot fer gairebé les mateixes funcions que la principal, i compta amb una entrada per a auriculars per escoltar música pròpia si es vol.

En conclusió, l’EQS 53 no és perfecte, però té molta potència, molta tecnologia i molta autonomia. Això el converteix en una bona presentació del motor AMG i deixa la porta oberta per a un possible model 63 en el futur encara més poderós. A més, no s’ha de perdre de vista que la relació preu/prestacions és immillorable: 310.000 euros.

Anunci per car roi - Cotxe andorra

Algunes noticies que et poden agradar

Categories

Compartir la noticia

Apunta't

Apunta’t per rebre les nostres notícies, així com rebre notícies de la pàgina web Car Roi