Logo_Cotxes-Andorra

Més cotxes elèctrics i menys dièsel

Aquest any, es nota clarament un increment de les ventes de cotxes de segona mà. No només a Andorra, sinó també a tot Europa. Tot i així segons les dades fetes públiques per el departament d’Estadística, en el darrer any (entre agost de l’any passat i juliol de 2022) s’han matriculat :

  • 963 vehicles gasoil (-19.3% en comparació del mateix període de l’any anterior)
  • 2606 vehicles de gasolina (+0.3%)
  • 252 cotxes elèctrics (+125%)
  • 145 híbrids de gasolina endollables (+14%)
  • 431 híbrids de gasolina no endollables (+71%)
  • 1 híbrid dièsel endollable (-80%)
  • 95 híbrid de gasoil no endollables (+75.9%)

Es veu clarament que qui més a patit son els vehicles dièsel, però també es cert que la gent amb els problemes que han sorgit a VW i les “mentides” sobre el dièsel, i sobretot la proximitat entre els preus dels dos combustibles, ja no és tan sensat comprar un vehicle dièsel com ho era avanç. Són vehicles que es veuen més penalitzats per els governs, i també més limitats a l’hora de poder entrar en algunes ciutats.

Segons l’AIVA, a Andorra, les dades són molt millors, ja que es comencen a veure dades pre-pandemiques. La gent té ganes de tornar a sortir i viatjar, i ara que el turisme s’ha recuperat, la gent vol tornar a sortir, i famílies que tenien pensat comprar un cotxe al 2020, i ho han anul·lat tot degut al COVID, avui ja s’ho tornen a plantejar, i no tenen cap problema en poder esperar uns mesos per comprar els seus cotxes, d’altra banda, es veu amb l’arribada de nous venedors de segona mà que el sector creix, i molt ràpid. Així doncs també hi han els consumidors que volen un cotxe més econòmic, o que no volen esperar els terminis actuals, i prefereixen girar-se cap a un vehicle d’ocasió.

Anunci per car roi - Cotxe andorra

Algunes noticies que et poden agradar

Categories

Compartir la noticia

Apunta't

Apunta’t per rebre les nostres notícies, així com rebre notícies de la pàgina web Car Roi