Logo_Cotxes-Andorra

Ho han aconseguit! Alpine A110 electric

L’A110 E-ternitat és un laboratori sobre rodes i de moment hauria continuarà sent un concepte. L’estudi embarca un conjunt elèctric de 178 kW, l’equivalent de 242 cv. És menys que l’Alpina A110 i A110 GT i S comercialitzats en sèrie, que ofereixen respectivament 292 cv i 300 cv. La parella és de 300 Nm, contra 320 o 340 Nm pels A110 tèrmics.

Gràcies a les sinergies del grup Renault, s’utilitzen mòduls procedents de la Megane E-Tech elèctrica. El paquet de bateries de 60 kWh permetria 420 km d’autonomia. Les cèl·lules han estat separades en diverses peces per integrar-les millor sobre del vehicle i així respectar millor la distribució de les masses (42/58 contra 43/57 per a la tèrmica).

Així, quatre mòduls es col·loquen al davant i vuit al darrere, amb un posicionament en l’espai més lliure.

Una caixa de velocitats específicament dissenyada per transmetre aquesta potència elèctrica, una caixa de velocitats de doble ramificació específica d’un DCT ha sigut dissenyada pels enginyers interns. Reprèn la tecnologia de pilotatge electrònic de l’A110 de sèrie, però amb només dos informes i ramificacions revisades per permetre el pas de fortes parelles. La caixa també està dissenyada per ser lleugera, el que ha estat una de les consignes del plec de condicions: electrificar l’A110 igualant les prestacions, l’equilibri i l’agilitat de la versió tèrmica.

El pes passa de 1.120 kg a 1.378 kg sobre aquesta variant ( 25 258 kg). Les prestacions són, doncs, relativament properes a les de la berlineta tèrmica tanmateix més poderosa, amb un 0 a 100 km/h fixat a 4,5 segons, una velocitat de punta limitada a 250 km/h i un 1000 m de sortida-aturat en 23,7 s (contra 22,8 i 22,4 s pels A110 i A110 S).

Properes novetat en el model de sèrie?

A més d’aquesta motorització elèctrica inèdita, Alpine ha desenvolupar altres innovacions i solucions tècniques sobre aquest concepte. Per exemple, el coupé s’ha convertit en descapotable, després de moltes demandes dels seus clients.

S’ha aconseguit, una transformació lleugera i senzilla, sense afectar la rigidesa de l’A110 tradicional. Es tracta doncs de dues mitjes parts de sostre injectades amb carboni reciclat.
Alpine ha utilitzat molts elements en materials reciclats com el lli. De moment, no se sap si la marca s’atrevirà a proposar aquests elements en sèrie en els seus models.
Però Alpine no ho exclou!

Anunci per car roi - Cotxe andorra

Algunes noticies que et poden agradar

Categories

Compartir la noticia

Apunta't

Apunta’t per rebre les nostres notícies, així com rebre notícies de la pàgina web Car Roi