Logo_Cotxes-Andorra

Ja roden els camions d’hidrogen

Volvo és una de les empreses que més investiga en el futur dels camions. Hem vist en els últims anys proves de camions elèctrics i de camions autònoms en espais com a mines. Aquesta mateixa setmana arriben les notícies que ha començat a posar a prova aquests grans camions amb cel·la de combustible d’ hidrogen, amb l’intenció d’introduir-los en el mercat a la fi d’aquesta dècada.

Camió Volvo amb hidrogen

L’any 2010, Volvo ja es va embarcar en un programa per ampliar la gamma de cotxes elèctrics amb una modificació de cèl·lula de combustible que descomposa la gasolina per a crear hidrogen, la qual cosa al seu torn genera electricitat, amb l’objectiu de guanyar autonomia amb cada càrrega.

Adaptant aquesta tecnologia l’ús en els seus semiremolcs, Volvo vol sumar-los al seu grup de camions pesats ​​​​de zero emissions, funcionen amb bateries i biogàs. Diu que aquests camions elèctrics tindran un abast similar al d’un dièsel, entorn de de 1.000 km. Seran impulsats ​​per un parell de cèl·lules de combustible d’hidrogen que generen 300 kW d’electricitat i només emeten vapor d’aigua. Els temps de carrega de carburant seran menors de 15 minuts.

«La combinació de bateria elèctrica i cèl·lula de combustible permetrà els nostres clients per a eliminar per complet les emissions de fuita de CO₂ dels seus camions», assegura Roger Alm, president de Volvo Trucks

L’empresa no és l’única que pensa en camions impulsats ​​per hidrogen. Toyota, Hyundai o Nikola tenen petits programes pilot en els seus cotxes. De totes maneres, encara falta molt per que puguin arribar aquestes tecnologies a l’abast de tothom, ja que cal crear unes infraestructures de subministrament de combustible a major escala. Volvo també indica la necessitat de formes més ecològiques de produir hidrogen, amb fonts d’energia renovable, per a avançar en la descarbonització.

Volvo esperen que el subministrament d’hidrogen verd augmenti significativament en els pròxims dos anys, ja que moltes indústries dependran d’ell per a reduir el CO₂.

En aquest breu vídeo (en engonals) ofereixen una descripció general del projecte.

Anunci per car roi - Cotxe andorra

Algunes noticies que et poden agradar

Categories

Compartir la noticia

Apunta't

Apunta’t per rebre les nostres notícies, així com rebre notícies de la pàgina web Car Roi