Logo_Cotxes-Andorra

El cupra PHEV, el nou GTI?

La nova variant de Leon. Cupra podría buscar tenir entre els seus models, el nou “GTI”. Un Leon Cupra, més dràstic, amb uns frens de la casa Brembo, i un neumàtics semislick.

Entre els esdeveniments que estan subvencionant, sigui en els egames, amb el Barça, etc… Està clar que Cupra està a tot arreu i en totes les converses. Entre que s’està expandint a tot el món, i que han anunciat que ens els anys a venir aniran presentant una gamma de models variats; igual que el seu nou Leon, Cupra està anant molt fort.

Així doncs, aquest nou Cupra León VZ Cup, que està disponible tant en format 5 portes “compacte” com en format familiar, o ST (Sport Tourer)

Motor i consums del Cupra Lleó VZ Cup

El Leon VZ CUP està disponible amb diferents opcions i motors.

D’una banda, està l’híbrid endollable 1.4 e-HYBRID de 245 CV, també tenim el 2.0 TSI de 300 CV, i per acabar la versió de 2.0 TSI 4Drive de 310CV. La última versió amb 4Drive, està únicament disponible en la versió Sport Tourer.

La versió hibrida, es un conjunt que consta de d’un motor de 150cv, a més d’un propulsor elèctric de 85kW. La potència conjunta del cotxe suma prop de 245CV, però el que més sorprèn és la sensació a l’accelerar i notar la immediatesa dels seus 400 Nm. Una sensació que per mala sort és de “curta durada”, ja que un cop s’ha acabat la bateria, es pot sentir una reducció important en les prestacions del Cupra Leon VZ CUP. Hem dit una “curta durada”, però l’autonomia de la bateria elèctrica és de 52km, fet que també l’hi ha permès obtenir l’etiqueta CERO de la DGT..

Comportament Leon VZ Cup

Els enginyers de Cupra han volgut millorar les característiques del cotxe, i sobretot la precisió, amb uns neumàtics de Bridgestone, uns Semislickr Bridgestone Potenza Race. Així com amb el muntatge d’un sistema millorat de frens Brembo.

Aquests frens tenen pinces amb 4 pistons i es combinen amb discos ventilats i perforats més d’un radi més ample (370 x 32 mm). Així mateix, aquests frens també afegeixen un maneguet esportiu, que al ser més rígid, millora la compressió del líquid de frens. A tot això s’hi suma una caiguda negativa amb un angle que passa de 1° a 1,39º.

Aquest conjunt millora considerablement les prestacions de conducció del cotxe. Sobretot si ens recordem que ja l’any passat Cupra va rebaixar l’alçada del xassís de 25mm, que baixa el centre de gravetat i millora la seva aerodinàmica.

Disseny

Els canvis entre el model clàssic i el VZ Cup, introdueix canvis de peces per millorar l’estètica respecte als equipaments de la gamma “normal”.

Els que més es pot apreciar són les rodes de 19″ que barregen tons foscos i rogencs, típics de la marca espanyola. Els faldons laterals, que són de color alumini, l’aleró posterior de fibra de carboni (per a la versió 5 portes, no per al SportTourer) i les carcasses dels miralls retrovisors acabades en color negre, o es poden tirar amb l’opció de fibra de carboni.

Com aspecte estètic i també de conducció el VZ Cup porta les llums Matrix Led, que permeten conduir amb les llargues enceses, sense enlluernar els altres vehicles

A dins del Cupra, ens esperen uns seients CUPBucket, disponibles en cuir Negre o Blau Petrol i amb una carcassa posterior de fibra de carboni. Són els mateixos que ja hem pogut veure anteriorment en el Formentor VZ5, i que a més de ser confortables i subjectar-nos de maravella, tenen un estètica digna de models i marques més “premium”.

Els enginyers han posat en els models TSI un sostre panoràmic, però no hi són en la versió híbrida.

Pels amants de la bona música, el Leon vé equipat de sèrie amb sistema de so Beats Àudio System amb 9 altaveus, subwoofer, amplificador de 340 W i tecnologia Surround.

Molts segurament apagareu la ràdio o el Spotify, per tal de poder sentir el cotxe. En el que es tracta de la conducció clarament, el cotxe es nota els esforços dels enginyers de Cupra, es un cotxe que entre el centre de gravetat baix, els neumàtics i gran esforç en els frens, es nota un cotxe per gaudir i disfrutar en un ‘Track day’.

Evidentment, el Volkswagen Golf no està encara superat pel model de Cupra VZ Cup, ja que amb GTE i GTI Clubsport, encara podem dir que estan al capdavant, però Cupra s’hi apropa cada vegada més.

Anunci per car roi - Cotxe andorra

Algunes noticies que et poden agradar

Categories

Compartir la noticia

Apunta't

Apunta’t per rebre les nostres notícies, així com rebre notícies de la pàgina web Car Roi