La societat es dirigeix cap a la fí dels cabrurants a base de petroli?
Es veu clarament que avui, estem en l’última línia recta cap al final del carburant fòssil més utilitzat en el món automòbil. La gasolina i el gasoil, ja comença a dibuixar-se una data de jubilació per els nostres cotxes. Si sembla ser segons els experts que encara hi ha pous de petrolis com per poder extreure durant 40 fins a 70 anys, i a més encara s’estan trobant nous pous.
La Unió Europea ja ha decidit que en 13 anys, al 2035, ja no es podrien vendre més cotxes amb energia fòssil. Així doncs, s’està apostant per noves tecnologies per tal de poder trobar alternatives.
Quina és l’energia del futur?
L’energia del futur, encara no sabem quina serà, però l’energia del “present” és clarament l’elèctric. Es veu que tots els fabricants i que nous fabricants treuen models amb energia elèctrica, i està clar que és una tecnologia que sembla que agrada al públic.
Una potència directa i amb el 100% del motor, un cotxe silenciós, sense emissió de gasos tòxics, tot sembla apunta al fet que és una bona opció. Però la cara dolenta dels cotxes elèctrics, encara s’està dibuixant, ja que avui, la durada de vida d’una bateria és molt curta, tot i que Tesla i altres empreses ja aposten per unes bateries que podrien durar més de 100 anys. Unes emissions de micropartícules (neumàtics, i frens) a causa del pes elevat dels vehicles, i que fa que un cotxe elèctric pugui produir més micropartícules que un cotxe de gasoil. I el més nociu pel planeta clarament és el cost i materials de fabricació d’una bateria. Els metall preciosos, i l’empremta de carboni que suposa crear una bateria és molt dolenta pel planeta.
Quina alternativa?
Alternatives, en tenim vàries, avui el grup VAG, amb els coneixements que ara té Porsche amb els carburants sintètics que ja està provant en els Porsche. Amb els canvis de direcció, que hi ha a Volkswagen sembla que el camí que seguirà el grup és aquest.
Després tenim l’hidrogen, que marques com Toyota, BMW i Volvo estan estudiant des de fa un temps i ja hauríem de començar en els 2/3 pròxims anys a veure cotxes amb carburant d’hidrogen.
Altres carburants estan treien la punta del nas, però alguns ja s’han deixat de costat, com per exemple el GPL.
Està clar que amb els cotxes elèctrics, el problema actual són les distàncies i el temps de càrrega. Punt que no té l’hidrogen, que sembla que es podrien fes més kilòmetres, i el temps de recàrrega seria molt més ràpid, però el seu problema és el transport i enmagatzematge. Tot i que ara haurien trobat la manera de transformar l’hidrogen en bitlles, cada dia tenim novetats, així que el futur ja el veurem, peró el present está clar que és electric.